تحلیلی بر چند اولویت ثابت در بسیج
• تقوا و طهارت
جهت درک بهتر مفهوم عبارت تقوا، کافیست به بخشی از بیانات امام خامنه ایمدظله العالی توجه داشته باشیم: ... «تقوا فقط رعایت ظواهر شرع و محرمات و واجبات دم دستی نیست. مبادا خیال کنید تقوا این است که انسان مخالف خودش را زیر پا له کند؛ نه، عدالت ورزیدن با تقوا موافق است. تقوا یعنی همان مراقبت؛ مراقبت از خود، مراقبت از مسیر، مراقبت از در نیفتادن و دچار نشدن به مشکلات. میفرماید: اینجوری است که شما از چنگ مشکلات رهائی پیدا میکنید؛ اینجوری است که در این کارزار عجیب و غریب، میتوانید راه را درست طی کنید و بدون آسیب جلو بروید؛ اعدلوا هو اقرب للتّقوی». طهارت یعنی تمرکز بر صفای روح، یعنی تأمل بر معنویات عقلانی، یعنی پرهیزگاری با محوریت تشویق، و نه با منطق قهر و دوری گزینی.
↑ اینگونه از مشکلات رهایی پیدا میکنید!
• بصیرت
در تبیین عبارت بصیرت باید گفت که بصیرت یعنی قدرت تشخیص، بعبارتی بصیرت در هر مقطع یعنی قدرت تشخیص ممتاز، قدرت تحلیل عالی و ادغام این دو ویژگی در بالاترین سطح ممکن جهت انجام بهترین انتخاب. مفهوم بصیرت در هرزمان و شرایطی متفات خواهد بود اما وجه اشتراک تمام بصیرت ها در میزان #عدل_گرایی آنهاست. بصیرت یعنی موقعیت شناسی، مخاطب شناسی، قدرت تصمیم گیری و توان روشنگری. «گاهی سکوت کردن، کنار کشیدن، حرف نزدن، خودش کمک به فتنه است. در فتنه همه بایستی روشنگری کنند؛ همه بایستی بصیرت داشته باشند.»
↑ شناخت توطئههای دشمن، شجاعت در فهم!
◘ اما براستی استدلال اصلی مقام ولایت جهت طرح چنین مسائلی درمیان دیگر موضوعات قابل طرح چه بوده، که این چنین در جمع فرماندهان بسیجی به توصیه های مجدد روی آورده اند. آیا تکرار چنین مؤلفه هایی بیانگر ضعف فعلی ماست در این مقوله! یا صرفاً جهت تأکید بر اهمیت این موضوعات طرح شده اند ..؟